Hoe verwarmen?

1) Bijverwarming: kachels en inbouwhaarden steeds vaker met steenkool

Steenkool kan makkelijk het vergelijk met pellets of brandhout aan. De calorische waarde en daardoor warmteafgifte met steenkool is stukken hoger. Dus minder bijvullen dan bij hout of pellets… Zowel in de aankoop van de kachel als in de brandstof scoort steenkool beter dan de andere soorten van bijverwarming.

Daarbij komt dat je gezien de hoge calorische waarde van steenkool, je minder stockageruimte nodig hebt en dus compacter kan opslaan.

Geen wonder dat de meest innovatieve constructeurs van kachels en inbouwhaarden modellen introduceren die geschikt zijn voor antraciet A.

En vergis je niet, je kan hierbij kiezen voor zowel strakke, hedendaagse als nostalgische retro modellen.

2) Hoofdverwarming: centrale verwarming met steenkool

Steenkool is ook geschikt om makkelijke en goedkoop hitte aan te leveren voor je centrale verwarming. Zo werk je hierbij met een vultrechter die de aansturing hiervan mogelijk maakt.

Je geniet zo van alle voordelen van centrale verwarming en dankzij een handige stockageruimte kan je makkelijk een aantal maanden verwarmen zonder omkijken.

Kies voor Steenkool Antraciet A

Antraciet A is perfect geschikt voor huisverwarming. Kies dus steeds voor de beste kwaliteit. Ook al is Antraciet een stuk goedkoper dan andere brandstoffen, toch staat de topkwaliteit in steenkool garant voor een maximum aan calorie├źn en een minimum aan stof en as. Je herkent Antraciet A aan zijn diepe zwarte kleur, zijn hardheid en reinheid. Antraciet is een proper gewassen kool en kan ingezet worden in de meeste stooktoestellen.